Ouders > Allerlei > Gezondheid

Gezondheid

Traktaties

We zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. We willen u vragen de traktatie niet te groot te maken. Ook geven we de voorkeur aan gezonde traktaties. Op gezondtrakteren.nl staan voorbeelden.

Via de klassenouder kunt u te weten komen of er kinderen met een allergie in de groep zitten.

De ouders van leergroepen 1 zijn van harte welkom als hun kind trakteert.

Websitefoto 34 Websitefoto 38 Websitefoto 47 Websitefoto 63


Gezond snoepen

We besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in de lessen, maar ook in de praktijk. We streven ernaar dat leerlingen op school alleen fruit, groente en brood eten. Snoep en frisdrank zien wij liever niet op school.

 

Ook bij uitjes, sportdagen en andere activiteiten willen we leerlingen meegeven dat lekker, gezellig en gezond prima samengaan. Kinderen mogen ook dan geen snoep en frisdrank meenemen. Natuurlijk zorgt de school wel eens voor een ijsje, zakje chips of lekker drankje.

 

Luizen

Na elke vakantie worden alle leerlingen gecontroleerd door de luizenmoeders. Wordt er hoofdluis geconstateerd dan krijgen alle kinderen van de groep een bericht.

 

Hoofdluis heeft niets te maken met wel of niet schoon zijn. Het kan iedereen overkomen. Luizen lopen via het haar van hoofd naar hoofd. Controleer dus ook alle gezinsleden en uzelf als uw kind luizen heeft. De hoofdluis zoekt graag een warm plekje op: achter de oren, in de nek of onder een pony bijvoorbeeld.

 

Websitefoto 72 Websitefoto 85

Hoofdluis veroorzaakt meestal jeuk, maar niet altijd. Het zijn grijsblauwe of roodbruine beestjes van een paar millimeter groot. Hun eitjes (neten) zijn witte stipjes die aan het haar vastkleven.

 

Behandeling tegen luizen Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo, vooral onder kinderen. Daarom raden we u een grondige aanpak aan.

 

Kammen met een fijntandige kam is de beste manier. U maakt het haar nat en verdeelt crèmespoeling door het haar. U kunt de ogen van uw kind beschermen met een washandje. Pluk voor pluk kamt u al het haar nauwkeurig door, vanaf de worstel tot de uiteinden. Dit doet u veertien dagen lang, iedere dag.

 

Veeg tijdens de kambeurt de kam regelmatig af aan een papieren servet of zakdoek. Nadat u klaar bent, maakt u de kam grondig schoon met alcohol of door uitkoken.

 

Combineer het kammen eventueel met een antihoofdluismiddel. De beste middelen bevatten dimeticon. Deze silicoonachtige stof is onomstreden en er ontstaat ook geen resistentie.

Het is niet nodig om beddengoed, knuffels en jassen heet te wassen.

  • Homeimg1
  • Homeimg2
  • Homeimg3
  • Homeimg4
  • Homeimg5